Pelletkachels

Behoefte aan een pelletkachel?

Bent u op zoek naar een goede pelletkachel? Dan bent u bij Kachelhuis Doorwerth aan het juiste adres. Pelletkachels bieden de gezelligheid van een houtkachel, maar zijn in gebruik net zo eenvoudig te bedienen als een gashaard. U kunt zowel de aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven volledig instellen. Meer weten? Lees verder of maak direct een afspraak via 026-3835975. Wij helpen u graag aan die ideale pelletkachel.

Een constante temperatuur

Een pelletkachel is ideaal voor een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op bijvoorbeeld 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer naar. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip ontsteekt de kachel automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens constant op de gewenste temperatuur. Daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag. Gemiddeld is het voldoende om slechts éénmaal per week de houtpellets bij te vullen.

Het verwarmen van een pelletkachel

Het verwarmen van pelletkachels is niet te vergelijken met het stoken van een open haard. In pelletkachels worden geen grote houtblokken, maar houtpellets gestookt. Houtpellets zijn gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk, zodat een gelijkmatige korrel ontstaat met een constante lage vochtigheidsgraad. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van houtpellets, zodat bij de verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen vrijkomt. Goede pellets zijn herkenbaar aan het DIN 7a004 keurmerk. Door dit keurmerk is een schone, milieuvriendelijke verbranding gewaarborgd.

De milieuvriendelijke optie

De verbranding van biomassa (zoals houtpellets) voor warmtelevering kan worden beschouwd als een vorm van duurzame energie. Onder invloed van zonlicht wordt bij de groei van planten en bomen continu CO₂ uit de atmosfeer vastgelegd in het plantaardige materiaal (fotosynthese). Het plantaardig materiaal kan daarna als energiebron dienen, bijvoorbeeld door het verbranden van warmtelevering. Omdat hierbij weer dezelfde hoeveelheden CO₂ vrijkomen als bij de fotosynthese is opgenomen, wordt er netto dus geen CO₂ geproduceerd. Ook blijft er bij normaal bosbeheer ook voor toekomstige generaties hout beschikbaar als brandstof. Een pelletkachel is daardoor een duurzame en milieuvriendelijke vorm van verwarming.

Kom bij ons uw pelletkachel aanschaffen

Heeft u behoefte aan een pelletkachel? Laat u adviseren en inspireren door de specialisten van Kachelhuis Doorwerth. Maak een afspraak door ons te bellen via 026-3835975, stuur een mail naar info@kachelhuisdoorwerth.nl of laat uw gegevens achter op ons online contactformulier. Wij informeren u graag over de vele voordelen van een pelletkachel.

Het verbranden van houtpellets doet de CO2 uitstoot niet verhogen. Pellets kunnen ook nog eens lokaal geproduceerd worden met als extra gevolg een extra toegevoegde waarde aan de lokale tewerkstelling. Slechts 3% van de energetische waarde is nodig voor de productie en transport. Ter vergelijking: aardgas scoort daarin 10x slechter. Als we deze nieuwe brand- stof in een ruimer ecologisch kader plaatsen en ons realiseren welke middelen er ingezet dienen te worden om aardgas en aardolie naar boven te halen, te transporteren en te distribueren dienen we te besluiten dat we pellets als een heel aangename brandstof kunnen bestempelen. De zeer kleine verbrandingsresten (< 1%) mogen gerust in het compost vak of rechtstreeks als verbeteraar gestrooid worden in de tuin. Voortaan hebben we een betere bestemming voor snoei-afval, beheers afval van natuurgebieden en zaagsel van houtbedrijven.

Subsidie

Vanaf 1 januari is er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing. Samenvattend houdt deze regeling in dat u minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een cv pelletkachel is de subsidie minimaal € 1400,-

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Wat houdt de subsidie regeling in:
1. U kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. U mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
2. De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. Voor cv pelletkachels is het minimum subsidiebedrag € 1400,-

Let op dat subsidies kunnen wijzigen en dat deze bedragen niet gegarandeerd kunnen worden.